• Kvinnor ökar i vikt när kraven på jobbet är höga

[2019-02-06] Höga krav på jobbet tycks vara en grogrund för viktuppgång hos kvinnor, oavsett om de har akademisk utbildning eller inte. Det framgår av en studie på drygt 3 800 svenskar.

• Barn med fetma kan få bra hjälp inom primärvården

[2018-12-03] Barn som behandlas för fetma inom primärvård eller öppenvård har relativt goda chanser att stävja viktproblem även på några års sikt, visar en studie publicerad i Acta Paediatrica.

• Barn med fetma kan få bra hjälp inom primärvården

• Nya kunskaper om hur barn växer under puberteten

[2018-12-03] Barns spurttillväxt under puberteten betraktas ofta som en joker när deras längd ska följas och förutsägas. Men med nya rön och metoder går det att få en bättre bild av hur barn och ungdomar växer, framför allt under puberteten.

• Barn som äter osunt dricker oftare alkohol i tonåren

[2018-11-07] Barn som äter osunt löper ökad risk för att allt för tidigt, redan i yngre tonåren, skaffa sig regelbundna alkoholvanor, visar en studie publicerad i tidskriften Public Health Nutrition. Sambandet är starkare än andra faktorer som exempelvis föräldrars utbildning och inkomst.