Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Kost- och idrottsvetenskap

Forskarna och doktoranderna som arbetar med kost- och idrottsvetenskap har kompetens inom flera olika discipliner – nutrition, folkhälsovetenskap, psykologi, sjukgymnastik, pedagogik, sociologi m.m. Organisatoriskt tillhör Institutionen för kostvetenskap (IKI) den Utbildningsvetenskapliga fakulteten och befinner sig i Hus C på Pedagogen vid Grönsakstorget i Göteborg.

Forskningen fokuserar på kostvanor, fysisk aktivitet och kroppsvikt ur ett hälsofrämjande perspektiv. Det innebär dels studier av utvecklingen av levnadsvanor och kroppsvikt och dels studier av potentiella faktorer som påverkar detta. Bland annat har medias betydelse för barns kostvanor studerats.

Ett viktigt fokus i forskningen är hälsopromotion och forskningen bedrivs oftast tvärvetenskapligt. Målet med forskningen inom hälsopromotion är främst att öka kunskapen om hur man kan stödja människors egenmakt och främja hälsosamma levnadsvanor, speciellt beträffande kost och fysisk aktivitet. Förändringsarbete samt människors tankar och uppfattningar är en viktig utgångspunkt i forskningsfrågorna. Förutom att öka kunskapen om vad som påverkar kost och fysisk aktivitet är intentionen även att utveckla metoder för att mäta dessa levnadsvanor.

Arbetsområde 3: Övervikt och fetma under livscykeln

Startsida - Institutionen för kost- och idrottsvetenskap, IKI, Göteborgs universitet
 

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2014-02-26
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?