Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Om FORTE

 

 

 

 
Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd, FORTE, arbetar på uppdrag av regeringen. FORTE är ett av tre statliga forskningsråd och en av sex statliga forskningsfinansiärer. FORTEs uppgift är att främja och stödja grundforskning och behovsstyrd forskning på arbetslivsområdet och inom social- och folkhälsovetenskap.

FORTEs uppgift är också att informera och föra dialog med andra aktörer inom FORTEs ansvarsområden och övriga forskarvärlden. Dialogen ska handla om rådets verksamhet och de resultat som kommer fram i den forskning som FORTE finansierar.

En tredje uppgift är att strategiskt analysera, utveckla och utvärdera den forskning och de forskningsbehov som finns inom FORTEs område.

En ytterligare uppgift är att medverka i den samordningsgrupp som enligt regeringsbeslut består av myndighetscheferna för FORTE, Vinnova, Vetenskapsrådet och Formas. Gruppen ska samverka och gemensamt utarbeta analyser, strategier och forskningsprogram samt i övrigt ta initiativ för att utveckla och förnya formerna för forskningsverksamhet.

Läs mer om FORTE

Sidansvarig: Katarina Englund|Sidan uppdaterades: 2013-07-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?